21 maart manifestatie Da Vinci College Purmerend

Het Da Vinci College in Purmerend organiseert een avond voor de leerlingen en de ouders van de eerste klassen en andere belangstellenden in het kader van 21 maart, de Internationale Dag tegen racisme en discriminatie.

Op deze avond, die op donderdag 15 maart 2018 van 18.00. – 21.00. zal plaatsvinden, zal het volgende gebeuren: Leerlingen laten d.m.v. rap, zang, dans, posters, gedichten en filmpjes zien wat zij geleerd hebben over racisme, discriminatie en mensenrechten en zetten zich in voor de kinderen van Masechaba.De stichting Masechaba is een organisatie die in Zuid-Afrika een centrum heeft gebouwd voor de kinderen die A.I.D.S. hebben en van wie beide ouders aan deze ziekte zijn gestorven. Op www.Masechaba.nl staat meer informatie over deze stichting.

Bureau Discriminatiezaken heeft tijdens de lessen levensbeschouwelijke vorming voorlichting gegeven over vooroordelen, identiteit en discriminatie en de universele rechten van de mens. In vervolg op deze lessen gingen de leerlingen in dialoog met gastsprekers over persoonlijke ervaringen met jezelf zijn, erbij horen en de mensenrechten. De leerlingen hebben een verslag gemaakt van hun ontmoeting met de gastspreker.

In het theater zal gedanst, gerapt en gezongen worden. De posters en filmpjes worden gepresenteerd in diverse lokalen en in de aula kan er genoten worden (tegen betaling) van de hapjes die door de leerlingen zijn gemaakt voor het goede doel. Ook hier zijn de gedichten van de leerlingen te zien.

Verder zijn er kraampjes van Bureau Discriminatiezaken en van de stichting Masechaba.

Het Da Vinci College is te vinden aan de Johanna Naberstraat 218 1442 BG in Purmerend. Tel: 0299 431711. Contactpersoon is R.J. Waltmann.