21 maartmanifestatie bij De Tien Gemeenten, Spurd en andere organisaties

In de maand maart doen diverse organisaties mee met 21 maart/Purmerend tegen discriminatie, de Purmerendse manifestatie ter gelegenheid van 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Met alle activiteiten samen maken wij ons sterk voor een samenleving waar plaats is voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, geloof, seksuele gerichtheid, gender, leeftijd of handicap.

Verzorgingshuis De Tien Gemeenten houdt op woensdag 21 maart een manifestatie van 14.30 tot 17.00 uur in De Tien Gemeenten. Bewoners en personeel van Stichting Wonen en Zorg Purmerend zijn hierbij aanwezig. Op het programma staan een presentatie over identiteit en kwaliteit door het Bureau Discriminatiezaken, een persoonlijk verhaal over discriminatie en vooroordelen door een betrokken Purmerender en Indonesische muziek.

Spurd sluit aan op 21 maart met een kleurenregenboog van led-licht in het Leeghwaterbad, symbool van de LHBT-beweging.
Tijdens de maand maart staat daarnaast bij de Life Goals Sessie van Spurd het thema ‘respect’ centraal. Respect vormt binnen en buiten de sport het tegenwicht tegen discriminatie en uitsluiting. Kernwaarden uit de sport, zoals respect, gelden ook in het dagelijks leven is dan ook het devies van Life Goals. Met het project Life Goals beoogt Spurd Purmerenders van 18+ met een meervoudige problematiek weer in beweging te krijgen.

Clup Welzijn sluit aan op 21 maart/Purmerend tegen discriminatie met een serie activiteiten voor kinderen en volwassenen. Kinderen schilderen in alle kleuren en gaan in gesprek in Kletskoppengroepjes. Moving Moms, Tienermeiden en Koken voor jongens maken internationale hapjes; bij ReR-Kitchen ontmoeten LHBT’s en open minded-mensen elkaar in een ongedwongen sfeer; leerlingen van Antoni Gaudi maken levensboeken op basis van hun contact met ouderen uit de Poelmanflat.

Het Filmhuis vertoont de films Heartstone en God’s own country.

Bibliotheek Waterland heeft de hele maand maart een leestafel met boeken rondom de bestrijding van racisme en discriminatie.

Theater de Verbeelding programmeert George & Eran lossen de wereldvrede op.

Da Vinci College: alle eerste klassen krijgen tijdens Levensbeschouwelijke Vorming les van Bureau Discriminatiezaken en gaan in gesprek met een gastspreker over de thema’s: er bij horen, jezelf zijn en de mensenrechten. De leerlingen houden zich tijdens Nederlands, Muziek en Gym ook bezig met het thema discriminatie. Zij maken posters en houden een sponsoractie voor een weeshuis in Zuid-Afrika, waarmee de school een band onderhoudt. Op 15 maart tonen de leerlingen tijdens de 21 maartmanifestatie in de school hun ouders de werkstukken die zij hebben gemaakt en hun muziek en dans.