Antisemitische complotdenker in gemeenteraad Purmerend?

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 22, 23 en 24 november jl. in Purmerend en Beemster behaalde het Forum voor Democratie twee zetels. Aangezien lijsttrekker Daniël Pardoen niet in Purmerend woont, komen de nummers 2 en 3 op de FvD-kandidatenlijst in aanmerking voor een zetel. De nummer 3 is Martin Gennissen uit Middenbeemster.
Op zijn Facebookpagina plaatste Gennissen in 2021 meerdere hoaxes en antisemitische complottheorieën. Uit die laatste categorie zijn hieronder twee voorbeelden te vinden. Voor het FvD waren de talloze haatzaaiende berichten blijkbaar geen reden om Gennissen uit de partij te weren.
De afgelopen jaren uitten steeds meer politici zich op discriminerende en antisemitische wijze. Mocht Gennissen in Purmerend als raadslid worden geïnstalleerd, dan wordt er een nieuw dieptepunt bereikt. Hopelijk komt het niet zo ver en houdt deze antisemitische complotdenker de eer aan zichzelf en staat hij zijn zetel af. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal het Bureau Discriminatiezaken zijn gedragingen de komende tijd nauwgezet monitoren en waar mogelijk en nodig actie ondernemen.

2-3-2021

23-3-2021