De poster van de film Deux

‘Été 85’ en ‘Deux’ in De Fabriek

Filmtheater De Fabriek vertoont ook in september twee ‘roze’ films, waarvan één in samenwerking met het Bureau Discriminatiezaken.

Vanaf 3 september draait ‘Été 85’. Normandië, ’85. De zomervakantie is net van start gegaan als de zestienjarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een geweldige vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal hun droom deze zomer overleven?

De veelgeprezen speelfilm ‘Deux’ wordt vanaf 24 september gedraaid in het kader van het BD-Regenboogprogramma. Twee buurvrouwen zijn al jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat. De ene is een zorgzame moeder en oma, die niemand durft te vertellen dat ze überhaupt een liefdesleven heeft, de andere een onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde te leiden in het openbaar. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Meer informatie over de vertoningsdata en -tijden is verkrijgbaar via de website van De Fabriek.