Fakkeloptocht tegen discriminatie

Na vele jaren de traditionele Zaanse fakkeloptocht tegen discriminatie te hebben georganiseerd, is het Bureau Discriminatiezaken daar mee gestopt. Dat betekent echter niet het einde van de tocht. Ook in 2016 trekt er op kerstavond weer een lange stoet door Wormerveer en Krommenie. Het initiatief is nu in handen van een groep betrokken Zaankanters. Hieronder vindt u hun uitnodiging.

Zorg voor tegenwicht!
Op kerstavond stellen wij ons intolerant op tegen intolerantie en laten we zien dat we onverdraagzaamheid niet verdragen. In woord en in daad. De breed gedragen fakkeloptocht op kerstavond stimuleert een samenleving waarin plaats is voor iedereen.

Maaltijd
Liefhebbers van een ‘vleesloos’ diner kunnen op 24 december al om 18:00 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd kost €6,-. Voor het diner is reserveren verplicht, via telefoonnummer: 075 7370100 Of via: info@degrooteweiver.nl

Verzamelen
Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19:30 uur. Om 20:00 uur gaat de tocht van start, traditiegetrouw begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie. Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,50.