Film over vriendschap, verraad en het vinden van je identiteit

Filmhuis Purmerend besteedt ook dit jaar weer aandacht aan ‘21 maart / Purmerend tegen discriminatie’. Bij het Filmhuis draait op vrijdagavond 23 maart de film Heartstone.

Heartstone sluit mooi aan op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Heartstone gaat over de puberteit, vriendschap en verraad, seksuele verwarring en schaamte. In een IJslands vissersdorp, begin jaren ’90, is het leven ruw, claustrofobisch en knus. Moeders zwoegen, vaders zuipen en bij de boezemvrienden Thor en Kristján slaan de hormonen toe. Thor begint voor het eerst interesse in meisjes te krijgen terwijl Kristján krampachtig blijft verbergen dat hij op jongens valt. De twee pubers trekken erop uit om te vissen en te kamperen, maar waar dat voor Thor een bevrijding is, wordt het voor Kristján alleen maar moeilijker om zijn leeftijdsgenootjes te blijven volgen.
Heartstone is autobiografisch geïnspireerd. Dat leidt hier tot een doorleefde, authentieke en charmante film die de desolate grandeur van IJsland optimaal benut en naturel spel aan de adolescente cast ontlokt. Op zulke coming-of-age raak je nooit uitgekeken!

Vrijdag 23 maart
Heartstone
Regie; Gudmundur Arnar Gudmundsson, IJsland / Denemarken,
2016, 129’.
Locatie; ’t Stamhuis, Kerkstraat 11, 1441 BL Purmerend
Aanvang: 20:30 uur
Toegangsprijs: € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).
U kunt reserveren voor deze film op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.
Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.