handen

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Een belangrijke taak van het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland is het geven van voorlichtingen op scholen. Zo geven we jaarlijks alle eerste klassen van het Da Vinci College in Purmerend voorlichting over discriminatie en vooroordelen.

Een tweede bijeenkomst ging over racisme, met het oog op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Daarin ging het over de geschiedenis van slavernij, de betekenis van Keti Koti en over het apartheidsregime in Zuid-Afrika.

De leerlingen gingen in groepjes op pad om iemand te interviewen over racisme als praktijkonderdeel van de voorlichting. Ze verwerkten de interviews over racisme in een werkstuk in de vorm van een poster, korte podcast of documentaire voor het vak levensbeschouwing.

Het Da Vinci College hield in het teken van 21 maart een grote manifestatie voor alle ouders en leerlingen van de eerste klassen. De genoemde werkstukken met de interviews over racisme en andere werkstukken en performances, die bij de vakken Nederlands, Muziek en Gym zijn gemaakt, toonden de leerlingen die avond aan hun ouders. De leerlingen verkochten tijdens de manifestatie zelfgemaakte hapjes om een weeshuis in de plaats Masechaba in Zuid-Afrika te sponsoren.