Leestafel rondom 21 maart/ Purmerend tegen discriminatie

In de Bibliotheek Waterland (Waterlandlaan 40, Purmerend) is gedurende de hele maand maart een leestafel ingericht met boeken rondom 21 maart, de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Hiermee sluit de bibliotheek aan bij 21 maart/Purmerend tegen discriminatie.

Iedereen in Purmerend kan zich bij Purmerend tegen discriminatie aansluiten: we staan voor een samenleving waar plaats is voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, geloof, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd, of handicap. Met de boeken op de leestafel brengt de bibliotheek deze stellingname tot uitdrukking.

Bij de leestafel is een poster geplaatst met uitspraken van leerlingen van het Da Vinci College in Purmerend over ‘je zelf zijn’, ‘er bij horen’ en de mensenrechten. Het Da Vinci College sluit namelijk evenals de bibliotheek aan bij 21 maart/Purmerend tegen discriminatie en organiseert deze periode een groot project voor alle eerste klassen. De uitspraken van de leerlingen zijn opgetekend bij de lessen die zij kregen van het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland over vooroordelen, discriminatie en de mensenrechten.