Roze film 120 BPM in De Fabriek

Zaanstad is drie jaar lang Regenboogstad en daarom organiseren het Bureau Discriminatiezaken en filmtheater De Fabriek gezamenlijk een themareeks met maar liefst acht roze films. De laatste van dit achttal is de met lof en prijzen overladen speelfilm 120 BPM, die op 11 december voor slechts € 6,50 eenmalig te zien is in De Fabriek.

In het Parijs van de jaren ’90 eist de aidsepidemie vele dodelijke slachtoffers. Omdat de epidemie echter vooral homoseksuelen treft, is er weinig aandacht voor de ziekte. Om daar verandering in te brengen, wordt Act Up opgericht. Deze actiegroep organiseert spraakmakende acties om de Franse bevolking bewust te maken van de gevaren. Maar de vaak omstreden acties van Act Up zorgen al snel voor verdeeldheid binnen de groep.

120 BPM toont het verhaal achter deze organisatie, verteld door de mensen die er zelf deel van uitmaakten. Regisseur Robin Campillo won op het filmfestival van Cannes onder meer de juryprijs voor dit meeslepende drama over een donker hoofdstuk uit de moderne Franse geschiedenis.

De film is te zien op maandag 11 december. Aanvang 20.15u.

Reserveren voor 120 BPM kan via Belbios.nl of info@de-fabriek.nl.