Roze film: Call me by your name

Zaanstad is Regenboogstad en daarom organiseren het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland en filmtheater De Fabriek gezamenlijk een themareeks met ‘roze’ kwaliteitsfilms. De negende in de reeks is de met vijfsterrenrecensies overladen speelfilm Call me by your name.

In de zomer van 1983 brengt de zeventienjarige Elio samen met zijn ouders de vakantie door in een landhuis in Italië. Zijn vader is professor en hij nodigt de Amerikaanse student Oliver uit om hem te helpen met zijn administratie. Er ontstaat al snel een bijzondere band tussen de schuchtere Elio en de zelfverzekerde Oliver. Maar wanneer hun vriendschap omslaat in verliefdheid, vragen de jonge minnaars zich af of hun liefde ook stand kan houden na de zomervakantie. Deze zomerse filmromance vol hartstocht, lust en melancholie werd genomineerd voor drie Golden Globes: beste drama, beste hoofdrolspeler (Timothée Chalamet) en beste bijrolspeler (Armie Hammer).

Call me by your name draait dagelijks in filmtheater De Fabriek (J. Sijbrandstreeg 12, Zaandam) van 23 t/m 26 februari. Reserveren kan via Belbios.nl of info@de-fabriek.nl.