Sinan Çankaya in De Fabriek.

Sinan Çankaya in De Fabriek

Op 7 december kwam Sinan Çankaya op uitnodiging van het Bureau Discriminatiezaken naar Zaandam om te vertellen over zijn meermalen bekroonde boek Mijn ontelbare identiteiten. Voorafgaand werd de invloedrijke documentaire De Blauwe Familie vertoond, over uitsluiting bij en door de politie. De bijeenkomst, die plaatsvond in filmtheater De Fabriek, is georganiseerd in het kader van de Internationale dag voor de rechten van de mens.

Enkele reacties van bezoekers: ‘Het blijkt weer hoe belangrijk het is dat we met elkaar in gesprek blijven, juist in deze tijden’ en ‘Dankzij het confronterende en terechte pleidooi van Sinan Çankaya over  de “terreur van goede bedoelingen” heb ik mezelf beloofd vaker bij mezelf te rade te gaan of dat wat ik zeg ook datgene is wat ik doe. Ook zal ik beter opletten in mijn kringen. Het is een doordenkertje, ben blij dat ik het doorheb!’